• Riaditeľské voľno počas Testovania 9 2023

          • Oznamujeme vám, že riaditeľ školy udelil dňa 22.3.2023 - počas Testovania 9 2023, riaditeľské voľno pre žiakov 5.-8.ročníka. Riaditeľské voľno bolo udelené z technických príčin, kvôli bezproblémovému zabezpečeniu Testovania 9. Pripomíname žiakom 5.-8.ročníka, aby sa nezabudli odhlásiť zo stravovania v ŠJ.

            Vedenie školy.

        • Lyžiarsky výcvik 2023
          • Lyžiarsky výcvik 2023

          • Tohoročná snehová nádielka nám aj v tomto školskom roku 2022-2023, umožnila uskutočniť lyžiarsky výcvik so žiakmi 7.- 9.ročníka ZŠ. Chata Lodiar pri Počúvadlianskom jazere sa na 5 dní stala našim druhým domovom. V dňoch od 20.2.2023 do 24.2.2023 si niektorí žiaci mohli osvojiť základy zjazdového lyžovania a iní zdokonaliť svoje lyžiarske zručnosti. Počasie nám prialo, ale deň po dni snehu na svahu ubúdalo. Aj napriek tomu sme si výdatne zalyžovali v stredisku Ski Salamandra Resort. V stredu nás poobede privítalo mesto Banská Štiavnica so svojimi historickými i baníckymi zaujímavosťami. Banská štôlňa - Michal a výstava minerálov i horním boli pre nás obohacujúcim zážitkom. Piatkový dážď síce zmaril naše lyžovanie, ale dobrá nálada a prechádzka okolo Počúvadla vyplnili čas pred našim odchodom domov. Všetci účastníci výcviku sa naučili základné či nové techniky lyžovania- cieľ bol splnený. Športu zdar!

          • Testovanie 9 - 2023

          • V školskom roku 2022/2023 sa celoslovenské testovanie žiakov deviateho ročníka Testovanie 9-2023 uskutoční 22.marca 2023 (streda). Náhradný termín testovania je určený na 4. a 5. apríla 2023.

            Podrobnejšie informácie nájdete v nasledujúcom dokumente:

            Zakladne_informacie_T9_2023.pdf


          • Karnevalový týždeň

          • Ako si spestriť vyučovanie? Jednoducho, nahoď sa do karnevalovej masky! Týmto heslom sa riadili aj tento školský rok naši druhostupniari počas karnevalového týždňa od 13. do 17. februára. Každý deň reprezentoval inú tému: Multikultúrny pondelok, Rozprávkový utorok, Streda „naruby“, Celebritný štvrtok a Pyžamový piatok. V budove II. stupňa ste preto mohli stretnúť Petru Vlhovú, Ľudovíta Štúra, Jamesa Bonda, Zuzanu Plačkovú, Hermionu, Majstra N, Wednesday, Japonky, dievčatá v nádherných hrochotských krojoch, pirátov, medvedíka, čertíka a mnohé ďalšie masky. Zavítali k nám dokonca aj slávni komici Laurel a Hardy. Február je tradične mesiacom karnevalov, a tým oslavou tvorivosti, fantázie a šikovnosti, ktoré našim žiakom ani tento rok nechýbali.

          • Valentínska pošta

          • K 14. februáru neodmysliteľne patrí posielanie valentínskych správ. Sms-ky boli u nás na II. stupni ale nahradené tradičnými valentínkami, ktorých úlohou bolo potešiť svojho adresáta. Škatuľa s nápisom „Valentínska pošta“ sa rýchlo zaplnila, a tak mohli 14.2. putovať všetky pozdravy do rúk tých, pre ktorých boli určené.

          • PASOVANIE PRVÁKOV

          • Pasovaním prvákov vstúpili dnes 16.2.2023 naši najmladší žiaci do Cechu školského a týmto slávnostným úkonom sa zaradili medzi riadnych, plnohodnotných a vážených žiakov školy. A nebolo to pre nich vôbec jednoduché. V šiestich disciplínach museli preukázať už nadobudnuté zručnosti v písaní, čítaní, či počítaní, ba dokonca preskúšali si aj športové danosti. Až za splnené úlohy boli z rúk samotného kráľa pasovaní mečom, zaviazaní slávnostným sľubom a odmenení pamätným dekrétom. Na milé predstavenie sa prišla pozrieť aj nezabudnuteľná filmová dvojica, komici Laurel a Hardy. Naši deviataci, ktorí s pani učiteľkou M. Lattovou celý program pripravili, si aj vďaka svojim kostýmom, aspoň na chvíľu zaspomínali na mladšie školské roky. A tak v dobrej nálade sme všetci spolu príjemne strávili nezabudnuteľné 2 hodiny, ktoré sa nadlho zapíšu do spomienok našich prváčikov.

          • KARNEVAL

          • Fašiangová nálada konečne zavítala aj k nám... V piatok 10.2. sa na 1. stupni konal KARNEVAL a tak sa to na chvíľu v škole opäť po roku hemžilo princeznami, škriatkami, strigami, pirátmi, kovbojmi, superhrdinami, zvieratkami, či všakovakými postavičkami z počítačových hier. Naši mladší žiaci si zásluhou rodičov dali na maskách záležať, snažili sa zaujať nielen farebnosťou kostýmov, ale aj originalitou. Po úvodnej promenáde nasledoval program, kde okrem tanca a hier, čakalo na deti sladké prekvapenie v podobe cukrovej vaty a víťazov tanečných disciplín aj maľovanie na tvár. Výborná karnevalová nálada pokračovala až do popoludňajších hodín v školskom klube. 

          • Exkurzia v laboratóriách UMB

          • Vo štvrtok 12.1.2023 sa uskutočnila exkurzia žiakov druhého stupňa na Univerzitu Mateja Bela. Žiaci navštívili katedru fyziky a jej laboratóriá. Pre jednotlivé ročníky mali zamestnanci katedry pripravené rôzne pokusy, na ktorých si mohli žiaci overiť svoje vedomosti v praxi. Mali možnosť samostatne skúmať niektoré fyzikálne javy, napríklad ako funguje šošovka v oku, prečo nám je zima, keď sme mokrí, prečo nám elektrizujú vlasy. Bolo to pre všetkých zaujímavé a inšpirujúce dopoludnie.

          • Vyhodnotenie školského kola Olympiády z anglického jazyka

          • Žiaci druhého stupňa sa dňa 14. novembra 2022 zúčastnili školského kola Olympiády z anglického jazyka. V kategórii 1A boli najúspešnejšími nasledovní žiaci: 1. miesto a zároveň postup na OK: Alfréd Daniš (7.A), 2. miesto: Adrián Galanko (7.A), 3. miesto: Karin Kľačková (7.A). V kategórii 1B si zmerali svoje vedomosti a zručnosti v angličtine starší žiaci, pričom na prvých troch miestach sa umiestnili: 1. miesto a postup do OK: Otto Kozic (9.A), 2. miesto: Alžbeta Galvánková (8.A), 3. miesto: Matej Luka (9.A). Úspešným riešiteľom olympiády blahoželáme a želáme veľa úspechov na okresnom kole a v ďalších ročníkoch súťaže.

          • Vyhodnotenie súťaže iBobor

          • V týždni od 7. do 11. novembra 2022 sa naši žiaci zapojili do informatickej súťaže iBobor. Úspešným riešiteľom, ktorými boli Maťka Vančová (4.A), Sophia Šimková (5.A), Betka Galvánková (8.A), Katka Chlebovcová (8.A) a David Drako (8.A) srdečne blahoželáme.

          • Nové poplatky v ZŠ a MŠ - prehľad

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vás informovať o zvýšení sumy stravného v školskej jedálni na základe úpravy finančných pásiem nákladov na jedno jedlo Ministerstvom školstva, vedy a výskumu od 1. 1. 2023 nasledovne:

             

            Stravník - dieťa v MŠ  -  desiata - 0,45 €, obed - 1,10 €, olovrant - 0,35 €,

            To znamená celodenná strava v roku 2023 je 1,90 € . V roku 2022 bola 1,54.

             

            Stravník - žiak ZŠ:

            stravníci 6-11 rokov (1.st.) - obed v roku 2023 - 1,30 € ( rok 2022 - 1,21 €)

            stravníci 11-15 rokov (2.st.) - obed v roku 2023 - 1,50 € ( rok 2022 - 1,30 €)

             

            Režijné náklady vo výške 3,- €/mesiac sa vyberajú podľa schváleného VZN č. 3/2022 a to 2x za školský rok:

            • v septembri 12,- €
            • v januári 18,- €

             

            Uvedené režijné náklady boli zahrnuté v platbách (šekoch), ktoré ste obdržali v týchto dňoch.

             

            Zároveň Vás opätovne upozorňujeme na odhlasovanie detí z obedov. V prípade, že dieťa nebude odhlásené a obed neodoberie bude mu suma obedu účtovaná v plnej výške.

             

             

             

          • Vianoce v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce v ŠKD.

            ŠKD pri ZŠ s MŠ A. Sládkoviča v Hrochoti ďakuje sponzorom za finančnú a materiálnu pomoc pri realizácii školských podujatí v kalendárnom roku 2022.

          • BIELA PASTELKA - vyhodnotenie

          • A je tu KONIEC! Na Bielu pastelku sme tento rok vyzbierali a zaslali 116,03 eur. Našim školským pastelkáčom a všetkým darcom ĎAKUJEME za pomoc ľuďom, ktorí nemajú to šťastie, vidieť svet očami. Všetkým prajeme ŠŤASTNÉ A VESELÉ VIANOCE.